Szczecin
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
28 Augustus 2022 | Polen, Szczecin
Na jaren stilte is er eindelijk weer een reden om een blog te schrijven. Eigenlijk hadden we het rondje Baltics gepland staan voor 2020 maar corona gooide roet in het eten. Vorig jaar de verhuizing, dus geen budget. Maar nu in 2022 is het dan zover.
27-08: Rond 7:20 vertrokken we vanuit Oosterhout. Omdat inmiddels iedereen wel terug was van de zomervakantie konden we lekker doorrijden. Zeker voorbij Berlijn was de weg zo leeg dat Jeffrey besloot de auto te testen. We tikten de 180 aan toen besloten werd dat we door het heuvelachtige landschap dit niet veilig konden verder testen. Ook: benzine is duur.
Net na 16:00 kwamen we aan bij hotel Focus, dat op rolafstand van de Chrobrykade ligt. Na een korte stop om uit te pakken deden we hier eerst een rondje voordat we een geldautomaat zochten en wat gingen eten.
Voordat we bij het uitgekozen restaurant aankwamen werden we op de foto gezet door een man met een soort polaroid of instant camera en hij gaf ons het 'paparazzi krantje' met welkom-in-Szczecin tekst in het Pools. Hij heeft ook een goede foto van ons genomen dus kreeg hij een fooi :)
Het restaurant had uitzicht over de haven en het begon al wat donkerder te worden toen we klaar waren. Een mooi moment om naar de kermis te gaan aan de andere kant van de Oder.
Holiday park is een volwaardige kermis met een wat industriele vibe eromheen. Al dat beton is wel opgeleukt met professionele graffity, waarvan een hoop Star Wars. De kranen (kraansaurussen gedubt vanwege de poses waarin ze staan) waren aangelicht om de entree naar de kermis in te luiden.
Foto's maken vanuit een reuzenrad klinkt als een goed idee tot je beseft dat ze allemaal een klein beetje bewogen zijn en de sluitertijd voor de kermis zelf heel erg af zou wijken van de subtiel verlichte gebouwen op de andere kade.
Voor later op de avond was er onweer voorspeld dus toen de eerste druppels begonnen te vallen besloten we terug te gaan naar het hotel. Het onweer zelf barstte pas los toen we goed en wel in bed lagen.
02 September 2022 - 15:02
Hugo: