Memory Lane - Reisverslag uit Riga, Letland van Sanne Kroon - WaarBenJij.nu Memory Lane - Reisverslag uit Riga, Letland van Sanne Kroon - WaarBenJij.nu

Memory Lane

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

06 September 2022 | Letland, Riga

05-09

Ik at mijn gezonde havermoutpap na de worstjes en eieren van de afgelopen dagen. Ik was zo trots dat ik mezelf beloonde met 2 minipannenkoekjes en een kwart van Jeffreys wafel.

We ruimden onze spullen in en besloten om de traditionele Litouwse cake maar in Vilnius te halen zodat we 'm niet helemaal zelf op hoefden te eten.

We reden naar Siauliai waar ik in 2014 en 2017 geweest ben voor de stedenband. Er was veel veranderd, maar ook veel herinneringen kwamen weer boven.

We zijn bij de Iron Fox en Golden Boy geweest en de katten op het dak zijn ook gespot.

We hebben geluncht bij Houdini, waar het menu verdacht veel leek op de Grill Londen waar we gisteren zijn geweest

Hierna reden we door naar de kruisberg. De aparte kruisjes zoals die van Kinder chocolade eieren waren weg gehaald. Jeffrey heeft zelf nog een kruisje geplaatst tussen een paar kruisjes met Oekraïnse vlaggen eraan.

Het weer was wisselvallig met af en toe een bijna blauwe lucht en dan weer een bui. Toen we die laatste zagen hangen zijn we dus snel terug naar de auto gegaan.

De verwachte reistijd naar Riga zelf was langer dan verwacht en we kwamen er al snel achter waarom. In Letland zijn geen snelwegen en een derde van de bevolking woont in Riga en omstreken. Ook zijn er een hoop 50 en 30-wegen waar je normaal gesproken veel sneller zou kunnen ondanks de staat van het wegdek.

Rond 18:00 kwamen we uiteindelijk aan bij het appartement, dat nog vrij ver uit het centrum lag. Het kostte ook nogal wat moeite om een automaat te vinden voor kaartjes voor het openbaar vervoer. Die kostten gelukkig maar een tientje voor 3 dagen.

Op weg naar een simpel restaurant kwamen we een andere tegen genaamd "Two more beers" waar goede alternatieve muziek uit kwam, dus we hebben meteen ook de spotify playlist gevraagd.

Wederom bier-walhalla, maar ik kwam niks tekort en het eten was voortreffelijk. Riga is wel behoorlijk wat duurder dan de rest van onze lokaties.

Na het eten begaven we ons naar de skybar van het Radisson waar we genoten van het uitzicht en een cocktail.

Het was al laat, zelfs voor de west-Europese tijdzone dus pakten we de laatste bus terug naar Riga Oost.